Cvt Transmission

Discussion in 'General Motoring' started by Greg4g63t, Jun 22, 2006.

  1. Greg4g63t

    Greg4g63t Guest

    Ok guys, I have a 97 hx 2 dr with 100k on it. Since I bought the only
    problem I have noticed with it is the the trans when its cold only. I
    didnt notice this when I drove it off the lot because my cousin and I
    had it idleing for about an hour looking it over. The problem is when I
    start it in the morning and the engine and trans are cold, I put it in
    drive and go but the rpm's keep reving like im taking my foot on and
    off the gas. (i'm not) it will continue to fluctuate all the way till
    about 45 mph then it will level out somewhat. now when the car reaches
    its hot temp it still will act up a little then about 20 minutes after
    the hot temp on the gage is reached it will drive flawlessly. my guess
    is the trans fuild reaches its hot temp after the engine does. NOW...
    the dealership claims to have replaced the TCM and made
    adjustsments...they had no results save better acceleration throughout
    the rpm band. still the same exact symptoms. any ideas? :screwy:
     
    Greg4g63t, Jun 22, 2006
    #1
    1. Advertisements

  2. Did somebody put the wrong fluid in it?
     
    Kevin McMurtrie, Jun 23, 2006
    #2
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.